Return to SEKSYEN KESIHATAN DAN SOKONGAN KLINIKAL

UNIT KESIHATAN AWAM

  1. Membantu dalam kawalan penyakit (Penyakit Berjangkit, Penyakit Tidak Berjangkit, Penyakit Bawaan Vektor).
  2. Membantu dalam merancang, melaksana dan menyelaras aktiviti-aktiviti pendidikan kesihatan/ promosi kesihatan kepada warga kampus.
  3. Membantu dalam memastikan keselamatan dan kualiti makanan di semua kafetaria Universiti Malaysia Terengganu.
  4. Membantu dalam membuat tugasan lain yang diarahkan dari semasa ke semasa.
  5. pemeriksaan berkala bersama Pejabat Kesihatan Daerah, bagi memantau tahap kebersihan kafe-kafe di dalam Universiti supaya berada tahap    yang baik.
  6. Kebersihan pada bahagian dapur juga turut dipantau bagi memastikan simpanan bahan masakan berada dalam keadaan yang baik .
  7. selepas lawatan dilakukan, perbincangan akan dilakukan bersama pemilik kafe bagi memberikan penilaian dan sebarang nasihat bagi penambahbaikan kafe.

Permanent link to this article: http://pku.umt.edu.my/?page_id=619