irwan iskandar jusoh

Author's posts

Konvensyen Inovatif dan Kreatif : Kejayaan Pusat Kesihatan Universiti di Peringkat Antarabangsa

Berlangsung pada 27 – 30 November 2018, Pusat Kesihatan Universiti (PKU) telah menghantar delegasi untuk konvensyen Inovatif dan Kreatif  yang telah diadakan Hotel Harmoni, Batam, Kepulauan Riau Indonesia. Malaysia Telah menghantar sebanyak 25 kontijen dalam acara tersebut.  PKU dengan kumpulan yang bernama MEDIX6 telah berjaya membawa pulang penarafan Platinum dalam konvensyen tersebut. Dengan pencapaian ini …

Continue reading

Permanent link to this article: http://pku.umt.edu.my/?p=4901

Bengkel Training of Trainers (TOT) Ahli COMBI dan Team Pencegahan Denggi UMT

Pada 11 disember 2018, pihak Pusat Kesihatan Universiti dengan kerjasama Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu  telah menjalankan bengkel (TOT) kepada semua staf UMT yang terpilih bagi membantu memerangi Aedes dengan lebih berkesan, dengan latihan yang diberikan akan memberikan lebih pemantauan dalam pencegahan Denggi dikalangan warga UMT.

Permanent link to this article: http://pku.umt.edu.my/?p=4897

Peringatan : Hapuskan Aedes Aegypti

Sebagai memerangi wabak denggi di persekitaran kampus, pihak Pusat Kesihatan Universiti ingin memberi sedikit peringatan dalam memastikan wabak denggi tidak berlaku, sebagai panduan bersama berikut adalah langkah yang boleh dilakukan .

Permanent link to this article: http://pku.umt.edu.my/?p=4889

PESTA KONVOKESYEN UMT 2018 : PROGRAM DERMA DARAH

Permanent link to this article: http://pku.umt.edu.my/?p=4875

PESTA KONVOKESYEN UMT 2018 : PAMERAN GIGI

Bahagian Pergigian Pusat kesihatan Universiti dan Klinik Pergigian Seberang Takir telah membuka booth untuk semua pelawat yang hadir. Pameran ini bertujuan bagi memberi pendidikan kesihatan pergigian kepada semua pelawat.

Permanent link to this article: http://pku.umt.edu.my/?p=4872